Logotip Hostal Bonaterra

Rutes a Maçanet


RUTA DELS TURONS DE MAÇANET

El seu inici és als estanys de Sils, al cantó nord oest del municipi i recorre, a través d’una agradable zona agrícola, diversos quilòmetres fins arribar al centre urbà i acabar al turó de Sant Jordi, al castell de Torcafelló.
En el seu recorregut es poden observar punts d’especial interès com el Pont Vell, a l’inici de la ruta o la Torre Marata, a la meitat del recorregut, lloc on es pot gaudir d’una de les millors panoràmiques de la vila.


Descarregar Pdf


RUTA DELS TURONS

El centre de la vila és el punt de partida d’aquesta ruta que connecta dos dels turons de Maçanet: el turó de Sant Jordi (181m) i el de Puig Marí (226m).
El paisatge canvia substancialment en aquesta part de l’itinerari, passant dels camps de cultiu a uns turons amb boscos joves en la major part, de fauna autòctona.
Els punts més interessants de la ruta comencen a la Plaça de la Vila, amb l’Església Parroquial i el casal del Cavaller. Posteriorment, ja al cim de Sant Jordi, el Castell de Torcafelló. El cim de Puig Marí comptava amb una torre de telegrafia òptica, donada la situació privilegiada. Les vistes des d’aquest punt són impressionants.


Descarregar Pdf


RUTA DEL POU DEL GLAÇ

Aquesta ruta comunica el Castell de Torcafelló amb el Pou de Glaç de Buscastell, l’únic que resta al municipi en bon estat de conservació, i que es va restaurar recentment. El bosc de roure africà que envolta la zona del Pou de Glaç és únic en tot el Principat. Aquesta ruta ens endinsa en una de les parts, és frondoses del terme municipal, on podem gaudir d’una natura verge, de gran bellesa. més focalitzat en l'artesania, pretén viatjar en el temps d'una manera lúdica i concisa. "El que volem és transmetre com viu i què fa un artesà de veritat, amb productes 100% fets a mà i de molta qualitat. De moment la progressió és molt bona i podem dir que la fira, en la seva nova versió, ja està consolidada", explica el regidor d'Obres i Serveis i Fires del consistori maçanetenc, Josep Maria Ciurana.


Descarregar Pdf


RUTA ESTANY DE SILS

Des del passeig de Sant Llorenç anem en direcció nord, seguint les marques blaves i grogues de la Via Augusta. Molt aviat, hem d’agafar una pista forestal a mà esquerra que porta cap a la torre de Marata, que podem veure a uns 1.600 metres de distància. Es tracta d’una fortificació emmurallada del segle XIII, de propietat privada i ben coneguda al territori.

A la torre de Marata trobem indicacions verticals per arribar als estanys de Sils. De fet, estem seguint les marques de la Via Augusta. Arribarem a la sèquia de Sils, important obra hidràulica pensada per drenar les aigües de l’estany i que n’ha condicionat el paisatge actual. En aquest punt hem de girar a la dreta, seguint les mateixes marques de pintura, tot i que si ens desviem uns cent metres a l’esquerra (seguint la sèquia aigües avall) podem visitar el pont del Dimoni, la veritable entrada a l’infern segons expliquen les llegendes locals.

Tot el tram final de l’itinerari discorre paral·lel a la sèquia, dins dels terrenys dels estanys de Sils, espai d’interès natural i zona humida molt important per l’avifauna.

Cal estar ben atents a la senyalització, ja que hi ha un punt en què les marques de la Via Augusta abandonen la sèquia. Aquí trobem un senyal vertical i cal que ens dirigim cap a la dreta, cap a Sils, en paral·lel a la sèquia fins arribar al poble. Com a elements destacats, hi trobem l’església de Santa Maria i l’estació de ferrocarril.


Descarregar Pdf


RUTA A MONTBARBAT

Aquest itinerari està en aquests moments en fase de preparació, i comunicarà el turó de Puig Marí amb el turó de Montbarbat (332m), el punt més alt del municipi.
Aquesta ruta té un especial interès donat que a Montbarbat es troben les restes d’un poblat ibèric datat entre els segles IV i II a.c. Aquest poblat és compartit amb el municipi de Lloret de Mar.


Descarregar PdfSANT JORDI FINS A PUIGMARÍ

Ruta parcialment circular que a través del paratge dels Turons de Maçanet de la Selva porta al castell de Torcafelló i la torre de telegrafia òptica i al vèrtex geodèsic de Puigmarí. La ruta s'inspira i segueix en part una que es proposa als Senders Locals de la Selva, anomenada Turons de Maçanet.
El castell de Torcafelló ja es veu i cal anar-hi, abans caldrà travessar la carretera C-35 i pel costat oposat d'aquesta, enfilar el turó d'origen volcànic on hi ha el castell, val molt la pena la visita per les construccions i per la vista.
Es retorna per allà mateix i se segueixen els senyals, tant verticals com unes franges de color vermell-bordeus, que porten cap a Puigmarí, que també ja es veu des d'aquest punt. El camí no té pèrdua, està ben senyalitzat i en molt bon estat. Caldrà travessar l'autopista AP-7 per damunt i enfilar el nou con volcànic on hi ha situada la torre de telegrafia òptica, ben restaurada, i el vèrtex geodèsic.


Descarregar Pdf

imagotip Bonaterra

Contactar

Per qualsevol consulta, reserva o compra de producte,
si us plau contacteu amb nosaltres a través del següent formulari:


Condició d'ús i protecció de dades:
En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, sobre Protecció de Dades de Caràcter Personal, Hostal Bonaterra s.l. l'informa que aquestes dades s'inclouran en fitxers informatitzats en titularitat de Hostal Bonaterra s.l. i serà l’únic destinatari amb possibilitats d’accés, modificació i promoció. En cas d’oposició adreceu-vos a través d’un e-mail a issjospi@gmail.com.
Hostal Bonaterra "Antiga ca la Nuri"
C/ Vidreres, nº 43
17412 Maçanet de la Selva
Tel.: 972 85 80 41
Tel.: 608 831 101 (24h.)
Fax: 972 16 50 65
issjospi@gmail.com

Com arribar:

Per autopista ap7, sortida 9, direcció Maçanet, per n-II, ben aviat autovia, per comarcal c-35, una ruta preferida per els motoristes i ciclistes, cal anar en compte.
I si disposeu de helicòpter, amb permís de l’Ajuntament, podeu aterrar al camp de futbol, o a la mateixa base dels bombers de la generalitat a Maçanet.
Tren amb estació, a Sils, una passejada a Maçanet o una trucada a un taxi, us portarà a un territori desconegut, també hi ha la famosa estació de Maçanet-Massanes, el nom es tot una llegenda.


Logotip Hostal Bonaterra
Hostal Bonaterra "Antiga ca la Nuri"
C/ Vidreres, nº 43
17412 Maçanet de la Selva
Tel.: 972 85 80 41
Tel.: 608 831 101 (24h.)
Fax: 972 16 50 65
issjospi@gmail.com

JPR Disseny Gràfic & Web